Ny vinterbehandling av kunstgressbanen

Postet av Sørumsand IF den 29. Jan 2014

For å få full utnyttelse av kunstgressbanen i vintersesongen, har Fotballstyret besluttet å teste ut et nytt kjemisk middel. CMA (Calsium Magnesium Acetat) er et miljøvennlig alternativ til salt.

Middelet er biologisk nedbrytbart og er dermed heller ikke farlig for miljøet. Middelet er små hvite kuler og spres på banen på samme måte som salt. Mandag og tirsdag denne uken er det kjørt på to omganger og onsdag morgen var banen myk og fin selv om det er mange kuldegrader ute. Dette lover veldig bra!

Middelet er også et adskillig rimeligere alternativ enn undervarme og erfaringer fra andre baner viser at resultatet er minst like bra.

Eneste ulempen med CMA, kan være at det lukter litt eddik av klær og sko. Dette er imidlertid ikke farlig og går av i vask.Det er veldig viktig å følge med på vær og temperatur, da det er av avgjørende betydning å kjøre på CMA på de mest gunstige tidspunktene for best mulig resultat. Metereolog og banemester Finn Kleven har tatt på seg dette ansvaret og vil være aktiv på yr.no de nærmeste månedene. Han vil også være den som tar beslutninger om når banen må stenges for ikke å ødelegge effekten av det som sprøytes på. Vi ber om respekt om at banen ikke brukes når den er stengt.

For ikke å få områder med is på banen, er det også veldig viktig at man ikke tømmer vann og drikke fra drikekflasker ute på kunstgressbanen. Alle spillere må få denne beskjeden fra sine trenere.

Vi ber også om at alle mål som blir rullet ut på banen, settes tilbake på kanten
igjen etter ruk. Dette for at banemannskapene skal slippe å flytte målene hver gang de skal preparere banen.

1 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.