Corona virus - status 31.mars

Postet av Sørumsand IF den 12. Mar 2020

Status 31.mars

Selv om det er stille i selve Idrettsparken i disse dager, er det fremdeles aktivitet i klubben. Med jevne mellomrom har Hovedstyret møter på Skype, slik at vi hele tiden er oppdatert på situasjonen for oss som idrettslag. Vi følger selvfølgelig situasjonen tett og holder oss orientert opp mot både NIF, kommune, Idrettsråd og nasjonale myndigheter. I tillegg til vanlige arbeidsoppgaver i administrasjonen, jobbes det nå med innspill til Lillestrøms Temaplan for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet, det samles inn informasjon som skal til NIF vedr evt kompensasjon for bortfall av inntekter og det forberedes til årsmøtet som kommer på et senere tidspunkt. 

Men det er klart at det blir mindre aktivitet ettersom tiden går og etter påske vurderes det permitteringer på administrasjonen.

Det er viktig at gruppene fremdeles planlegger for aktivitet så lenge det ikke innebærer bruk av midler, samtidig må vi være klare til aktivitet igjen den dagen vi kan leve tilnærmet normalt.

Vi synes SIF-medlemmene har vært veldig flinke til å respektere oppfordringen med ikke å bruke anlegget i denne perioden og vil takke dere for det!

Det er en utfordrende situasjon for oss alle sammen, men vi håper og tror at vi snart er tilbake med full fart i Idrettsparken igjen.Status 16. mars

Hovedstyret har enstemmig vedtatt at årsmøtet 24. mars er midlertidig utsatt. Vi kommer tilbake med ny dato når situasjonen tilsier at møtet kan avholdes.

Vi minner om at hele Idrettsparken er stengt for all aktivitet - dette gjelder også utendørs trening på alle våre flater. Ber om at dette respekteres.


Status 12. mars

Da har ledelsen i SIF tatt nye grep og besluttet at all organisert aktivitet i regi av SIF skal legges ned inntil videre. Det gjelder nå også for organisert trening i alle gruppene. Det betyr bla at SIF Hallen ikke er åpen for noen form for aktivitet. Heller ikke garderobene i klubbhuset vil kunne brukes. Større møter på klubbhuset skal også innstilles, men mindre møter hvor gode hygienevaner gjennomføres, kan opprettholdes.


Status 11. mars:

Utviklingen i spredningen av viruset går utrolig fort og for hver time som går, leser vi om nye kanselleringer/retningslinjer. Følgende er status for SIF akkurat nå;

 • Loppetassen turneringen i SIF Hallen førstkommende lørdag med 40 kamper er avlyst
 • Svømmestevne i regi av SIF Svømmeklubb på Frogner neste helg er avlyst
 • Norges Håndballforbund har avlyst alle ordinære håndballkamper - https://www.handball.no/nyheter/2020/03/oppdatert-koronainfo/ 
 • Foreløpig planlegger vi at årsmøtet skal gå som vanlig –– men dette kan endre seg i løpet av kort tid - NIF har sendt ut følgende melding: 
  • Alle idrettslag plikter å avholde årsmøter innen 31. mars. Situasjonen med spredning av koronaviruset medfører at noen idrettslag ikke kan avholde årsmøte innen denne fristen.
   Dette kan skje som følge av ulike forhold, f.eks.:
    
   - Folkehelseinstituttets (FHI) råd knyttet til arrangementer og samlinger.
   - Kommunale vedtak eller råd knyttet til arrangementer og samlinger.
   - Kommunale vedtak eller råd knyttet til det aktuelle årsmøtet.
    Dersom det foreligger forhold som gjør at idrettslaget ikke vil kunne avholde årsmøtet innen 31. mars, må idrettslaget kontakte idrettskretsen og informere om dette.
 • Foreløpig har det ikke kommet noen retningslinjer på ordinær trening, så her er det vanskelig å anbefale noe konkret. Vi velger å opprettholde treninger som normalt inntil videre. Dette kan imidlertid endre seg raskt. 

Tiltak:

 • Det er hengt opp plakater på klubbhuset og i SIF Hallen om hvordan man skal ha fokus på egne hygienetiltak
 • Det er bestilt mange dispensere med Antibac som skal henges opp på klubbhuset og i SIF Hallen. Det er fremdeles usikkert når vi får disse produktene, men jeg er i god dialog med leverandøren og vi får det så fort som mulig
 • Vi har vært i kontakt med Kommuneoverlegen og venter på skriftlig tilbakemelding derfra, men dette gjelder spesielt for arrangementer
 • Ved evt åpen kiosk, selges det kun produkter som har beskyttelse rundt seg som f.eks brus, is, sjokolade osv. Det betyr ikke salg av vafler og pølser. 

Vi følger selvfølgelig utviklingen time for time og kommer med oppdateringer så fort det skjer endringer.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.